Lesmethode

Afbeelding met een variatie aan lesmaterialen die tijdens de rijlessen worden gebruikt

Bij Rijschool Gorredijk volg je je praktijklessen volgens de Rijopleiding In Stappen (RIS), de nieuwste lesmethode. Deze methode biedt een uitstekende voorbereiding op je rijexamen en leert je alle benodigde kennis en vaardigheden om veilig in het verkeer te kunnen rijden, zowel voor als na het examen.

De RIS is een flexibele manier van lesgeven, waarbij het leerproces in kleine stappen wordt opgedeeld. Je doorloopt als leerling 4 modules, van beginnend tot gevorderd niveau:

  1. Voertuigbediening en -controle
  2. Eenvoudige verkeerssituaties
  3. Complexe verkeerssituaties
  4. Verantwoord gedrag

Tijdens elke les worden je vorderingen nauwkeurig bijgehouden in de PlanGo App. Aan het einde van de les wordt besproken wat je in de volgende les zult leren. Met de lesvoorbereidingsmodule kun je jezelf optimaal voorbereiden op elke les, zodat je tijdens de les meer tijd hebt om daadwerkelijk te rijden.

Afbeelding van een smart phone met de PlanGo leerlingen app

Leerlingen-App PlanGo

Rijschool Gorredijk maakt gebruik van de rijschoolsoftware van PlanGo. Dat is handig voor ons, maar ook voor jou! In de PlanGo LeerlingApp vind je al je afspraken, vorderingen en facturen. Je kunt je in de LeerlingApp ook voorbereiden op je rijlessen met uitleg en video’s over praktijkonderwerpen.

Om je snel vertrouwd te maken met de PlanGo app heeft Rijschool Gorredijk een verkorte handleiding opgesteld. Zo kun je snel optimaal gebruik maken van deze handige tool!

Afbeelding van een voorbeeld van een theorieles in de PlanGo leerlingen app op een smart phone

Theorie

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen personenauto. Rijschool Gorredijk biedt de mogelijkheid om te beginnen met rijlessen, zelfs als je het theorie-examen nog niet hebt behaald. Het is echter aan te raden om zo vroeg mogelijk in je rijopleiding te starten met de theorie en het certificaat snel te halen. Het theoriecertificaat is tegenwoordig 18 maanden geldig, dus je hebt hem nooit te vroeg. Bovendien kun je tijdens de rijlessen direct gebruik maken van je kennis, wat je leerproces bevordert. Een win-win situatie!

Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op het theorie-examen, zoals het gebruik van een theorieboek, online trainingen of dagopleidingen. Kies de methode die het beste bij jou past.

Een van de manieren om je voor te bereiden is met behulp van de online theoriecursus van PlanGo via de leerlingapp. Deze cursus omvat een volledig digitaal lesboek, 12 theorie-examens, 100 video's over gevaarherkenning en 60 video's over de rijprocedure. Met deze app kun je je voorbereiden op je theorie examen waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. Met slechts één app kun je je rijbewijs behalen!

Bij Rijschool Gorredijk bieden wij dit digitale theoriepakket aan tegen een gereduceerd tarief van €49 (normaal €69).